Hälsning från studierektorn

Lise

Lise Hansen, studierektor för grundutbildningen och lektor i danska vid Institutionen för nordiska språk. Med Rubjerg Knude Fyr i Norra Jylland.

Till alla som är nyfikna på svenska språket vill jag säga: Välkommen till Institutionen för nordiska språk! Här kan man plugga alla de nordiska språken: danska, isländska, norska och svenska. Men eftersom institutionen befinner sig i Sverige har vi de flesta kurserna inom ämnet svenska.

Själv kom jag hit som lektor i danska och nu har jag blivit studierektor för institutionens grundutbildning. Så det är jag som undervisar i danska på institutionen – och det är jag som bestämmer vilka kurser vi ska ge.

När jag kom hit var jag mest intresserad av danska dialekter. Nu är jag kanske lite mera upptagen av språkförståelsen mellan dansktalande och svensktalande, eftersom detta präglar min vardag så mycket. Danska och svenska är ju väldigt nära besläktade språk. Så nära besläktade att du faktiskt kommer att få lättare att förstå danska bara genom att studera svenska. Men det går ju också att ta en kurs i danska.

Nästa gång jag skriver kommer det i alla fall att bli på danska!

Liknande inlägg