Är du vår nya praktikant?

Du vill skriva färgglada texter hos oss

Hos oss får du skriva färgsprakande texter.
Fotograf: Magnus Hjalmarsson
© Uppsala universitetsbibliotek

Vill du hjälpa oss att rekrytera en ny generation språkstudenter? Vi söker nu en språkvetarstudent som vill göra sin praktik hos oss. Vi erbjuder en praktikplats med tydligt fokus på dina möjligheter att utvecklas som kommunikatör, skribent och webbredaktör.

Vilka är vi?

Genom bloggen pluggasvenska.nu marknadsför Institutionen för nordiska språk vid Uppsala universitet sina utbildningar. Vi publicerar regelbundet alumnintervjuer och inlägg med anknytning till utbildningen och forskningen vid institutionen. Även institutionens Facebooksida och Twitterkonto sköts inom pluggasvenska.nu. Från och med hösten är en informatör anställd i projektet, men även studievägledare och webbredaktör på institutionen är knutna till pluggasvenska.nu.

Vilka vill vi nå?

Målgruppen för pluggasvenska.nu är personer som funderar på att läsa svenska och sådana som ännu inte gör det. Vi vill ge våra framtida studenter en bild av hur det är att läsa vid institutionen och synliggöra de karriärmöjligheter som öppnar sig efter några terminer hos oss.

Du har fantasi och trivs med att arbeta självständigt

Vem är du?

Vi föreställer oss att du har följande egenskaper:

 • Du har läst eller läser någon av våra utbildningar (Svenska språket, Nordiska språk, Professionell svenska, Svenska som andraspråk) och vill göra din praktik inom Språkvetarprogrammet vid Uppsala universitet hos oss.
 • Du vill göra karriär som skribent, webbredaktör, informatör eller liknande och söker en praktikplats som ger dig värdefulla erfarenheter för detta.
 • Du är en duktig skribent och drivs av en vilja att bli ännu bättre. Du älskar att leta efter den mest träffsäkra formuleringen och nöjer dig inte med en text förrän den är perfekt.
 • Du gillar att göra egna och andras texter eleganta, mottagaranpassade och inte minst språkligt korrekta.
 • Du är social och tycker om att ta kontakt med andra människor för att hitta intressanta berättelser att sprida.
 • Du har fantasi och trivs med att arbeta självständigt.
 • Du har ett intresse för sociala medier och vill lära dig mer om WordPress, Facebook, Twitter, LinkedIn och Google+.

Vad ska vi göra tillsammans?

I början av din praktik kommer vi gemensamt att göra upp en plan för vårt arbete under din tid hos oss. Vi kommer att anpassa projektets exakta färdriktning efter dina intressen och kompetenser. Du kommer att få stort ansvar att skapa eget innehåll till bloggen och våra kanaler i sociala medier. Arbetet bedrivs dock alltid i samarbete eller samråd med din handledare Marco Bianchi, som är ansvarig för pluggasvenska.nu och disputerad lärare vid institutionen.

Konkret kommer våra arbetsuppgifter huvudsakligen att se ut som följer:

 • Vi jagar alumner, forskare, universitetslärare och studenter, och förmår dem att skriva blogginlägg eller ställa upp på intervju.
 • Vi bearbetar inkomna råtexter och gör dem till fungerande inlägg på vår blogg.
 • Vi följer händelserna i dagspress och sociala medier och sprider relevant innehåll i våra egna kanaler.
 • Vi planerar och följer upp annonskampanjer på Facebook.
 • Vi närvarar vid utbildningsmässor.

Övertyga oss om att du är rätt person!

Hur söker du?

Skicka oss ett meddelande på Twitter, Facebook eller e-post, och övertyga oss om att du är rätt person! Ange i din ansökan hur många poäng du vill läsa inom din praktiktjänst. Tveka inte att kontakta oss om du har någon fråga.

Vi vill ha din ansökan senast måndagen den 16 juni 2014.

Praktiskt om praktiken

Liknande inlägg